viernes, 23 de octubre de 2009

Pràctica d'imatges amb el Gimp.

Aquest dimecres a l'assignatura de Gestió de la Informació i TIC, hem tractat sobre les imatges. Us he deixat penjades les imatges de la pràctica hem realitzat durant la classe.

Per practicar amb el tema de les imatges i amb el programa Gimp (és un programa lliure) a continuació us explicaré el procés que he seguit. Primer que tot, hem hagut d'escollir una fotografia i amb aquesta, realitzarem 3 copies: un fragment de la imatge, escalar-la i treure un element.

Fotografia original



Fragment de la fotografia.


Procés:

Obrim la fotografia original amb el Gimp. En un costat de la pantalla ens apareixerà la caixa d'eines, on dins d'aquests n'hi ha moltes però una d'elles és un cutter; l'agafarem i seleccionarem el fragment d'imatge que vulguem. Un cop tinguem aquest fragment, ja només ens caldrà guardar la imatge amb un altre nom per poder saber així de no es tracta de la fotografia original.


Reduir el nombre de píxels


Procés:

Obrim la fotografia original. Per poder escalar, anem a Imatge i Escalar imatge i el deixem a uns 400 ppp (píxels per pantalla). D'aquesta manera el que fem és que la imatge ens ocupi menys espai al bloc i que a l'hora de pujar-la, tardi menys estona en carregar-la. Quan ja la tinguem escalada ja només ens faltarà guardar-la.


Treure un element de la imatge


Procés:

Obrim la fotografia original amb el Gimp; per treure un element de la imatge tenim l'eina que clona. Amb aquesta eina el que fem és col·locar-nos en una part de la imatge i copiar-la exactament. Aquesta imatge esta escalada.

Si combinem l'eina de clonar amb una altra que és la de selecció de rectangles, podem continuar i retocant la fotografia i que ens pugui quedar una imatge com la següent:


Espero que us agradi la fotografia que he escollit.

No hay comentarios:

Publicar un comentario