martes, 8 de diciembre de 2009

Debat Ágora i comentari de les visites educatives (01-12-09)

Aquest dimarts dia 1 de desembre hem fet el debat de la pel·lícula dirigida per Alejandro Amenábar. "Ágora". Espanya, 2009. Vam començar la classe parlant primer amb parelles del guió que ens havia donat l'Imma i després ja hem fet el debat amb tota la classe.

Han sortit moltes coses interessants i cadascú ha donat el seu punt de vista, el que li havia impactat més... Nosaltres hem dit que els temes més importants que tracta la pel·lícula són:
  • La religió/creences.

  • La llibertat.

  • El paper de la dona en la ciència.

Hem parlat sobre el qüestionament de la creença com a l'avanç del saber i de la forma d'ensenyament que feia servir Hipàtia, la protagonista de la pel·lícula. També hem vist aspectes del llenguatge audiovisual com la forma de vestir: els pagans de color blanc i en canvi els cristians de color negre. I finalment un altre aspecte d'aquest llenguatge era el doble pla que hi havia en molts moments de la pel·lícula: el cel i la terra.

Un cop hem acabat de fer el debat de l'Ágora, per parelles hem explicat la sortida que vàrem fer durant la setmana d'activitats i el que van veure. A continuació us deixo les sortides de les meves companyes:
  1. Cosmocaixa. "Toca-toca!". Aquí hi van anar a Lídia, l'Hèlia i la Soraya.

  2. Biblioteca de Barcelona. (de 0 a 6 anys). Van anar-hi la Roser i la Miriam.

  3. Museu de Xocolata. Dividit en el museu, les vitrines amb figures de xocolata i el taller. Hi van anar la Xènia i la Carla.

  4. Museu Picasso. Primer l'explicació i després el taller. Hi van anar l'Ana i la Laia.

Com ja he explicat anteriorment, l'Anna i jo vam anar al Caixaforum; allí vam visitar diferents exposicions i espais educatius. Finalment hem fet un petit vídeo fet amb el Windows Movie Maker on es pot veure les diferents activitats que vam fer durant la nostra visita.

Esperem que us agradi!

No hay comentarios:

Publicar un comentario