miércoles, 18 de noviembre de 2009

Visita al MNAC


El dimarts dia 17 de novembre hem anat al Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC). Aquest museu a part d'adreçar-se al públic adult, també hi podem trobar programes per públics com l'infantil, el familiar o l'educació en el lleure i el públic jove. Per això en l'apartat d'activitats i educació de la pàgina web del museu, podem trobar els diferents programes educatius que ens ofereix.

La visita ha començat amb una sala de conferències amb una mica d'història del museu i una breu explicació del que podíem trobar en ell; després ens ha explicat les diferents línies de treball que duen a terme i finalment ens ensenyat el programa "Una mà de contes", on 20 obres del MNAC se n'han fet 20 contes per als més petits; els podeu mirar en l'apartat de vídeos on-line.

Un cop feta aquesta introducció, ens hem dividit en 2 grups ja que una de les exposicions per problemes d'última hora no es podia visitar; un grup ha anat a "Dansa de follets i fades" i l'altre a "So i color".

En el meu cas, he anat a la de "So i color"; la dona que ens ha fet de guia ens ha explicat que la idea va sorgir de com es podia acostar l'art romànic al públic infantil. Per treballar-ho amb els nens i nenes, s'ha fet una selecció de 8 obres on en totes elles hi ha el fil conductor d'un titella, el Geroni i d'una cançó que és va composar especialment. I ensenyant-nos com explicarien aquelles obres romàniques amb els infants, hem acabat la visita.

No hay comentarios:

Publicar un comentario