sábado, 7 de noviembre de 2009

PowerPoint

Les dues últimes classes de Gestió de la Informació i TIC han anat molt lligades, ja que tractaven sobre les presentacions. La primera classe que va ser el passat dilluns 26 d'octubre, vam parlar del PowerPoint; aquest programa et permet crear presentacions on gràcies a les diapositives hi pots escriure un text i adjuntar fotografies, vídeo... Per començar la classe, vam veure el poema que ens havia deixat el Jordi en el bloc de Gestió; després de veure'l vam parlar que s'han de tenir en compte uns aspectes importants com per exemple els colors de les lletres (hem de ficar-hi poc text i les lletres grans, on d'aquesta manera el que aconseguim és ressaltar el text) i del fons de les diapositives (hem de saber perquè escollim aquell color i que no siguin molt vistosos). Per acabar la classe, ens va manar llegir el document "Les bondats del programari lliure" i fer un powerpoint pel proper dia que tinguéssim la seva assignatura. Ell ens va dir que aquest powerpoint el penséssim com si nosaltres fóssim els professors i hagéssim d'explicar el tema als alumnes de l'aula.

Aquest dilluns 2 de novembre, mentre cadascú es ficava al seu lloc, en la pantalla de la classe es podia veure imatges de paisatges i sentir una música tranquil·la de fons; amb aquest powerpoint ha començat la classe, on hem vist diferents formes de fer un powerpoint. Després, a partir de la feina manada del dilluns 26, cadascú ha fet un powerpoint treballant el tema del programari lliure i alguns companys ens han ensenyat el seu. En el meu cas, l'he estructurat en diferents parts, que ara a continuació us explico:

  • La primera part, es tracta del "codi obert", l'hauria preparat a casa, fent un diagrama i després explicant cada definició.
  • La segona és la de "llibertat de programari", on primer hi ha un diagrama i després hi ha unes paraules dins d'uns quadrats de color groc; la manera de treballar-ho seria que ells diguessin la seva definició i d'aquesta manera fer un petit debat.
  • Finalment, la tercera i quarta, les haurien de fer ells com a feina per casa, on haurien de treballar les paraules dels apartats de llibertats "d'adaptar i millorar el codi" i "llibertat de distribució del programari". Ells hauran de buscar i adjuntat una imatge que s'adeqüi al l'apartat, fer un diagrama i finalment explicar amb les seves paraules les definicions que hi han.

Us deixo adjuntat el powerpoint perquè pugeu mirar-lo i espero que us agradi.


No hay comentarios:

Publicar un comentario