jueves, 10 de diciembre de 2009

Windows Movie Maker

En una classe de Gestió de la Informació i TIC vam treballar amb el programa Windows Movie Maker que et permet fer vídeos. En l'aula, el Jordi ens va explicar quin era el seu funcionament i els passos a seguir per a fer un vídeo, des d'importar els vídeos o fotografies, passant per les transicions i efectes fins a convertir-lo en el format que el reproductor el pot llegir; això ho vam fer amb uns vídeos d'un dia a la nostra facultat.

Per començar el muntatge d'aquesta pràctica, hem d'importar els vídeos, fotos i música que vulguem. En la part inferior tenim una barra cronològica, on ens apareix el temps en segons; podem diferenciar-la en tres parts:
  • Vídeo: és on nosaltres col·locarem els nostres petits vídeos per poder realitzar la pràctica.
  • Música: en el cas que decidim posar una cançó en el vídeo final.
  • Superposició del títol: és quan nosaltres volem posar el nom de la part del vídeo que veiem en la pantalla.
Després de tenir tots els petits vídeos que necessitem en la barra cronològica, posarem les transicions, que ens serveixen per adjuntar dos petits vídeos de les diverses formes que hi ha (com per exemple barres horitzontals, un cercle, estrella de 5 punts... entre d'altres). I també tenim els efectes del vídeo, com el d'accelerar, to sèpia, girar 90º...

Finalment, quan veiem que el nostre vídeo final està acabat, per finalitzar tot el procés el guardem en l'ordenador; escollirem el nom que li volem ficar en la nostra pràctica i el que ens va aconsellar el Jordi és que el guardéssim en la mateixa carpeta que tenim tots els petits vídeos, fotos i música que hem fet servir per a crear aquest vídeo final.

I només cal esperar que el programa Windos Movie Maker ens transformi el vídeo final en el format més utilitzat per reproduir vídeos (format "wmv").

Com a pràctica, hem de fer un vídeo i l'hem publicat al bloc mitjançant el YouTube; a continuació podeu veure el meu vídeo i espero que us agradi molt!!



No hay comentarios:

Publicar un comentario