martes, 22 de diciembre de 2009

Competències digitals

Aquest dilluns ha estat la última classe de Gestió de la Informació i TIC on el Jordi ens ha explicat que s'havia de tenir en el bloc i la data límit, va explicar-nos que podia sortir a l'examen i finalment hem treballat l'entrada del bloc de l'assignatura sobre les competències digitals dels mestres.

Entenem les competències digitals com el coneixement i ús de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC). El procés d'adquisició d'aquestes competències s'anomena alfabetització digital; pel contrari, l'analfabetisme digital és el seu desconeixement. En el bloc podem trobar l'entrada de les competències digitals, mitjançant les publicacions que es fan de les normes de la UNESCO i de la ISTE.

Pel que fa a les normes que estableix la UNESCO per a docents, durant aquests tres mesos hem après el primer nivell que correspon amb les nocions bàsiques de la tecnologia. I pel que fa als altres dos nivells, penso que encara tenim temps per aprendre'ls, sense oblidar que ens hem d'anar reciclant amb la tecnologia.

Si mirem les normes de la ITSE, en l'apartat de comunicació efectiva, podem trobar un punt que ens parla del treball en equip, col·laboració i destreses interpersonals; aquesta norma l'hem treballat en l'assignatura en els diferents treballs amb grup que hem fet, com els dos treballs col·laboratius de Blocosfera i Viquipèdia; també amb la pràctica que vam realitzar del Google Docs on també vam fer el treball amb els companys de la mateixa taula d'ordenadors; i finalment, el treball de territori, on el vam fer per parelles i s'havia de convèncer el públic del territori que els hi estaves explicant.

No hay comentarios:

Publicar un comentario