lunes, 28 de septiembre de 2009

Comentari del vídeo vist a classe.

A la passada classe de Gestió de la Informació i TIC vam continuar parlant del bloc i vam veure l’evolució de les notícies en els segles XX i XXI. Anteriorment, en el segle XX les persones que només podien redactar notícies eren els professionals, i es decidia quines d’aquestes apareixien a la premsa i quines no; en canvi, en el segle XXI, gràcies al bloc les notícies són professionals però també n’hi han de personals i això fa que qualsevol persona pugui ser reporter.

Un altre aspecte del bloc és que sempre tens les notícies a mà i no cal fer com amb el diari que l’has de guardar si aquella notícia t’interessa; però a part d’això és que amb els blocs també pots fer un comentari sobre la notícia que a penjat un blocaire i això et permet poder opinar.

Finalment, amb els blocs es creen comunitats, que s’agrupen per interessos i és el que s’anomena la blogosfera.

Us adjunto l'enllaç per poder veure el vídeo:

http://www.commoncraft.com/blogs

Efectes dels mitjans

En la passada classe de Gestió de la Informació i TIC s'havia de tenir embedit al nostre bloc un vídeo. En el meu cas, al no trobar l'enllaç "Embed" que ens ho explicava en el bloc de l'assignatura, la forma que ho vaig fer va ser descarregar-me el vídeo i pujar-lo, però d'aquesta manera havia de citar el lloc d'on havia baixat el vídeo. Però si utilitzem la forma d'embedir el vídeo al nostre bloc, ens estalviem de citar el lloc i a més, si alguna vegada canviessin l'adreça, es redireccionaria tot sol cap a la nova pàgina.

Així que us deixo aquest vídeo embedit en el meu bloc, que l'he aconseguit del Bloc de l'assignatura de Gestió de la Informació i TIC.


lunes, 21 de septiembre de 2009

Interactivitat

El vídeo ens parla de la interactivitat.

Edu3.cat




Vannevar Bush va proposar una manera diferent per obtenir la informació basada en que encara que aquesta estigui a llocs diferents, ho podem enllaçar mitjançant els punts de connexió.

Ted Nelson va proposar una xarxa com la d'internet però 30 anys abans en la qual hi havia uns arxius virtuals als que es podia accedir. Va donar a lloc a nous termes com l’hipertext i l’hipermedia.

Les dues propostes no es van poder dur a terme perquè no ho permetia la tecnologia.

Douglas Engelbart crea el ratolí que gràcies a aquest aparell que permet una comunicació interactiva entre l’usuari i l’ordinador.

A la dècada dels 90 apareixen els primers programes interactius amb propòsits educatius; i més endavant els videojocs van tenir un gran ressò. Internet permet una interacció amb altres persones.

La interfície és la part gràfica de l’aplicació i permet a l’usuari comunicar-s’hi.

Les meves intencions

Benvinguts i benvingudes al meu bloc.

Aquí escriuré els coneixements que vagi adquirint durant el primer curs del grau d’Educació Infantil. Ho faré mitjançant la reflexió del que hem treballat a les classes, dels treballs i de les diferents activitats que anirem fent durant el curs. Amb el bloc també podrem compartir els apunts entre els companys de classe, i a més a més els nostres professors ens podran supervisar i donar consells de l'aprenentatge del dia a dia.

Desitjo que us agradi i que l’aneu visitant de tant en tant.